Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Zoom Out
Zoom In
bezorgkosten binnen Nederland : € 6,95

Saphir Beauté du Cuir Teinture Française indringverf

OMSCHRIJVING

Heb je ooit eens een paar schoenen gekocht van welke de kleur uiteindelijk niet helemaal naar zin was? Vind je de meeste schoenen te eentonig gekleurd? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een paar schoenen niet zou dragen en in de kast verdwijnen. Waarom zou je ze niet van een nieuw kleurtje voorzien? Met Teinture Française indringverf is het mogelijk. Creëer je eigen unieke paar schoenen door deze te patineren in een zelfbedachte kleurensamenstelling. De indringverf word geleverd met een katoenen verfbolletje. De verf word het beste aangebracht door gebruik te maken van een penceel of kwast. Zo word de verf optimaal verspreid over het oppervlak van het leer.Teinture Française is een indringverf op alcoholbasis welke vlot in het leer trekt. Deze kan hierna niet meer verwijderd worden.

Let op: De kleurverlichter is een mengverf welke met andere kleuren vermengd kan worden om deze lichter te maken. Het is geen kleur op zichzelf.

 

Gebruik: In deze gids richten we ons op het herkleuren van je schoenen met indringverf. De volgende stappen leiden je door het gehele proces van de voorbereiding tot het herkleuren en shinen van het leer.

 

1. Eerst dienen we de schoenen te ontdoen van alle oude lagen schoenpoets en ander vuil wat zich op het leer heeft opgebouwd. Een product welke zich hier zeer goed voor leent is Renomat van Saphir. Breng de Renomat aan op een doek en wrijf deze in het leer van de schoen. Je zult merken dat de doek tijdens het poetsen direct de kleur van de schoenen begint aan te nemen. Wanneer je de schoenen nog nooit hebt schoon gemaakt zal er in het begin veel schoenpoets en vuil af komen. Over het algemeen moeten twee gehele reinigingsbeurten met de Renomat volstaan om de schoenen schoon te krijgen.

 

2. Start met het klaarzetten van je kwasten en/of katoenen bolletje. Je zal zelf moeten bepalen wat je nodig hebt om de schoenen netjes in te kleuren. Als je een paar schoenen hebt met veel fijne details zal je waarschijnlijk een paar verschillende grootte penseelkwasten willen gebruiken.

 

3. Breng de indringverf in kleine hoeveelheden aan om te testen hoe het leer de verf absorbeert. Na de eerste laag kan je bepalen of een klein beetje of juist veel verf zal voldoen om de gewenste kleur te bereiken. Laat de verf minimaal 60 minuten drogen na het aanbrengen. Over het algemeen dien je de schoenen een aantal keer in te kleuren met de indringverf voordat je een mooi ingekleurde schoen hebt met rijke en diepe kleuren. Uit de ervaring die we hebben kunnen we zeggen dat wij meestal aan twee lagen verf voldoende hadden, maar nogmaals, dit is compleet afhankelijk van het type schoen/leer.

 

4. Sluit de verf in door de schoenen in te smeren met Pommadier schoencrème. Een neutraal gekleurde schoencrème leent zich hier vaak het beste voor. Hierdoor word de aangebrachte kleur van de verf ook nog eens versterkt en krijgt het een rijkere uitstraling. Bescherm de schoen tegen krassen en stoten door een laag Pate de luxe schoenwas aan te brengen en te shinen.€ 9,95
geen kleur geselecteerd
geselecteerde kleur:

KLEURKAART

Kleur
Bleu Marine
Bordeaux
Fauve
Gris
Marron Fonce
Noir
Rouge/Base Rounge
Vert Fonce